Biometrie Optica si Ultrasonica

Biometrie Optica si Ultrasonica

Biometria este procesul prin care se calculează puterea cristalinului artificial care trebuie implantat în ochiul pacientului operat de cataractă.

Dacă pacientul are o cataractă foarte avansată, probabil că va fi extrem de fericit după operaţie indiferent ce ochelari va trebui să poarte postoperator; dacă însă este un pacient care are pretenţii mai mari şi doreşte să aibă cel mai bun cristalin posibil care să îi asigure o vedere cât mai bună fără ochelari de distanţă sau doreşte un cristalin multifocal care să îi assigure o vedere foarte bună fără ochelari atât la distanţă cât şi de aproape, atunci biometria precisă este extrem de importantă.

Majoritatea clinicilor din România care operează cataracta folosesc biometria ultrasonica, dar s-a constatat că, fiind o metodă de contact în care o sonda cu ultrasunete este aplicată pe ochiul pacientului, este posibil ca în funcţie de operator şi pacient să apară erori în măsurători.

Astfel a apărut conceptul de biometrie optică, în care se folosesc lasere pentru măsurători şi este evitat contactul cu ochiul pacientului.

De remarcat că biometria optică nu se poate aplica în toate cazurile, cataractele foarte avansate neputând beneficia de această metodă şi în acest caz se face biometrie ultrasonica.

 

 

Pentru alte detalii și informaţii vă rugăm contactați-ne, pentru un consult accesând secțiunea de PROGRAMARE ONLINE trimisă prin email sau PROGRAMARE TELEFONICĂ la numere de telefon: 0357-445-999 sau/si 0357-445-777.

 

 


Acest site foloseşte cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica de Confidentialitate si apoi sa confirmi acordul tau.