POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE
ȘI DE PRELUCRARE A DATELOR CU CARACTER PERSONAL
www.medicaloptilux.ro


Cine suntem?

Centrul Medical Oftamologic dr. Andea Laurentiu certifica faptul ca respecta drepturile dumneavoastra conferite de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

Care sunt datele cu caracter personal?

Orice informatie prin care o persoana fizica devine identificabila, cum ar fi: un nume, un numar de identificare, date de localizare, un identificator online, unul sau mai multe elemente specifice identitatii sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale etc.

Ce inseamna prelucrarea de date cu caracter personal?

Orice operatiune sau set de operatiuni efectuate asupra datelor cu caracter personal sau asupra seturilor de date cu caracter personal, cu sau fara utilizarea de mijloace automatizate, cum ar fi: colectarea, inregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea, modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, dezvaluirea prin transmitere (inclusiv catre terti), diseminare sau punere la dispozitie in orice alt mod, alaturarea/alinierea ori combinarea, blocarea/restrictionarea, stergerea sau distrugerea.

Care sunt riscurile generate de o prelucrare necorespunzatoare si neconforma cu prevederile legale nationale si europene?

Riscul la care Regulamentul (UE) 2016/679 si Legea nr. 677/200, cu modificarile si completarile ulterioare se refera este definit astfel: , Riscul poate fi rezultatul unei prelucrari a datelor cu caracter personal care ar putea genera prejudicii de natura fizica, materiala sau morala, in special in cazurile in care: prelucrarea poate conduce la discriminare, furt sau frauda a identitatii, pierdere financiara, compromiterea reputatiei, pierderea confidentialitatii datelor cu caracter personal protejate prin secret profesional, inversarea neautorizata a pseudonimizarii sau la orice alt dezavantaj semnificativ de natura economica sau sociala, Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date.

Ce masuri de colectare si de prelucrare in conditii de siguranta a datelor dumneavoastra personale a luat societatea noastra?

Va asiguram in acelasi timp ca societatea noastra administreaza in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra, un membru al familiei dumneavoastra ori o alta persoana, cu obiectivul de a elimina riscurile care vizeaza siguranta datelor dumneavoastre personale.

Centrul Medical Oftamologic dr. Andea Laurentiu garanteaza securitatea si confidentialitatea datelor gazduite si transmise prin sistemul sau informatic, sunt protejate bazele de date inclusiv prin criptare electronica, au fost incheiate protocoale de colaborare cu societatile informatice care gestioneaza pagina noastra de web, s-au prevazut specificatii de securizare a datelor in contractele de colaborare precum si in procedurile interne si exista prevederi de confidentialitate in contractele angajatilor nostri.

Care sunt scopurile colectarii si prelucrarii datelor cu caracter personal?

Scopurile colectarii datelor cu caracter personal sunt:

  • pentru a va oferi serviciile de transport pe care le asteptati de la noi
  • pentru realizarea de diferite studii statistice, cercetari care viizeaza eficienta si imbunatatirea activitatii pe care o desfasuram. In cele mai multe cazuri in aceasta situatie se produce pseudomizarea datelor personale, adica persoanele care le-au furnizat nu mai sunt identificabile.
  • in cadrul optimizarii proceselor noastre interne, si/sau a imbunatatirii sistemelor informatice.

Cine mai poate prelucra date cu caracter personal in numele nostru?

Centrul Medical Oftamologic dr. Andea Laurentiu poate furniza datele cu caracter personal altor companii cu care se afla in relatii de parteneriat, dar numai in temeiul unui angajament de confidentialitate din partea acestora, prin care garanteaza ca aceste date sunt pastrate in siguranta si ca furnizarea acestor informatii personale se face conform legislatiei in vigoare, dupa cum urmeaza: companii/societati care au locuri de munca vacante, societati similare societatii noastre cu care colaboram in vederea identificarii de candidate si de locuri de munca. Informatiile dumneavoastra, cu caracter personal pot fi furnizate si catre Parchetul General, Politie, instantele judecatoresti si altor organe abilitate ale statului, in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate.

Cat timp se pastreaza datele?

Prin completarea in formularul de pe Site a datelor personale va exprimati expres consimtamantul ca Centrul Medical Oftamologic dr. Andea Laurentiu si partenerii sai, respectiv si imputernicitii sai, sa prelucreze respectivele date personale pe durata pregatirii personale, dar si pe o perioada in care dumneavoastra sunteti interesat de viitoare servicii. Perioada de pastrare este deci diferita si dumneavoastra aveti acces si puteti fi informat in orice moment.

Care sunt drepturile persoanelor ale caror date se colecteaza si prelucreaza?

  • Dreptul la informare – puteti solicita informatii privind activitatile de prelucrare a datelor dumneavoastra personale;
  • Dreptul la stergerea datelor ("dreptul de a fi uitat") – puteti obtine stergerea datelor, in cazul in care prelucrarea acestora nu a fost legala sau in alte cazuri prevazute de lege;
  • Dreptul la restrictionarea prelucrarii - puteti solicita restrictionarea prelucrarii in cazul in care contesti exactitatea datelor, precum si in alte cazuri prevazute de lege;
  • Dreptul de opozitie – puteti sa va opuneti, in special, prelucrarilor de date care se intemeiaza pe interesul nostru legitim;
  • Dreptul la rectificare – puteti rectifica datele personale inexacte sau le puteti completa;
  • Dreptul la portabilitatea datelor - puteti primi, in anumite conditii, datele personale pe care ni le-ati furnizat, intr-un format care poate fi citit automat sau poti solicita ca respectivele date sa fie transmise altui operator;
  • Dreptul de a depune plangere - puteti depune plangere fata de modalitatea de prelucrare a datelor personale la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal;
  • Dreptul de retragere a consimtamantului – in cazurile in care prelucrarea se intemeiaza pe consimtamantul dumneavoastra, il puteti retrage oricand. Retragerea consimtamantului va avea efecte doar pentru viitor, prelucrarea efectuata anterior retragerii ramanand in continuare valabila;
  • Drepturi suplimentare aferente deciziilor automate: puteti cere si obtine interventia umana cu privire la respectiva prelucrare, va puteti exprima propriul punct de vedere cu privire la aceasta si puteti contesta decizia. Pentru simplificare este necesar sa stiti ca puteti verifica oricand acordul care exista pentru prelucrarea datelor personale solicitand acest lucru cu o cerere scrisa sau un mesaj electronic, la datele noastre de contact si/sau sa solicitati si intreruperea prelucrarii lor: Centrul Medical Oftamologic dr. Andea Laurentiu, Adresa email: arad@medicaloptilux.ro sau/si la nr. telefon: 0357-445-999 / 0357-445-777

Informatii suplimentare

Daca unele din datele despre dumneavoastra sunt incorecte, va rugam sa ne informati cat mai curand posibil.

Refuzul dumneavoastra ne determina imposibilitatea noastra de a va implica in proiectele derulate precum si de a va oferta.

Prin acceptarea termenilor si conditiilor, oferiti Centrul Medical Oftamologic dr. Andea Laurentiu dreptul de a colecta si prelucra aceste date cu caracter personal, ati luat la cunostinta de toate informatiile prezentate si sunteti de acord cu acestea.