Dotari si facilitati pentru pacienti

Dotari si facilitati pentru pacienti

CONSULTAȚII ADULTI:

Consultația de bază – presupune determinarea acuității vizuale cu și fără corecție optică, evaluarea presiunii intraoculare, examinarea fundului de ochi, prescripții ochelari.

Prescripția ochelarilor – este ansamblul operațiunilor ce conduc la stabilirea rețetei pentru ochelarii de vedere sau lentilele de contact oftalmice în vederea corectării viciilor de refracție sferice: miopie, hipermetropie sau asferice:astigmatism.

Emetropia – este cazul în care razele de lumină receptate de ochi se unesc într-un punct situat pe retină și este caracteristică ochiului cu vedere normală.

Miopia – este viciul de refractie in care razele de lumina se unesc intr-un punct in fata retinei, consta in dificultatea de a distinge obiectele aflate la distanta si se noteaza cu semnul “-” (minus). Miopia poate fi corectata prin purtarea de ochelari de vedere sau lentile de contact si tratata prin interventii chirurgicale cu laser sau implant de cristalin artificial.

Hipermetropia – este situația în care razele de lumină se unesc într-un punct aflat în spatele retinei, se manifestă prin dificultatea distingerii obiectelor aflate aproape și se notează cu semnul “+”.Hipermetropia se manifestă treptat, o dată cu înaintarea în vârstă, când ochiul pierde din capacitatea de acomodare, deci din capacitatea de corecție.

CONSULTAȚII COPII:

Se realizează cu ajutorul autorefractometrului.

Acest aparat ne permite înregistrarea dioptriilor la copii,eventualele modificări oculare, evaluarea corectă a dioptriilor, diametrului pupilar, distanței interpupilare, a direcției de fixație precum și a unghiului de deviație față de fixația optimă.

Copii pot fi consultați din primele zile de viață. Se pot depista toate afecțiunile caracteristice copilăriei cu îndrumarea adecvată în vederea tratamentului.

OPERATII DE CATARACTA – Cataracta sau albeața așa cum este denumită în termeni populari, este una din cele mai frecvente patologii chirurgicale oftalmologice. Operația durează 15 minute, se efectuează sub anestezie locala prin incizii mici și constă în extracția cristalinului bolnav, în locul căruia se implantează un cristalin artificial.

TRATAMENTE LASER pentru următoarele afecțiuni:

  • Retinopatia diabetică – Fotocoagularea laser, este indispensabil și obligatoriu de efectuat în stadiile avansate ale retinopatiei diabetice.
  • Glaucom – Iridotomie (tratarea și prevenirea atacului de glaucom).
  • Cataracta secundară – decuparea capsulei posterioare opacifiate.

INJECȚII INTRAOCULARE – Este o procedură de injectare a substanțelor antiangiogenice și corticosteroizilor. Des utilizată în retionapatia diabetică, degenerescența maculară legată de vârstă sau alte afecțiuni vasculare retiniene.

OPERAȚII DE GLAUCOM – Aceste operații se efectuează în cazul pacienților cu glaucom în momentul în care tratamentul medicamentos nu scade suficient de mult presiunea intraoculară.

OPERAȚII ALE PLEOAPELOR – Corecția chirurgicală a diverselor afecțiuni de natură estetică și funcțională ale pleoapelor.

OPERATII DE PTERIGION – Pterigionul este o afecţiune a suprafeţei ochiului şi constă în dezvoltarea anormală a unui strat triunghiular de ţesut fibrovascular pornind din conjunctiva care invadează corneea.


Acest site foloseşte cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica de Confidentialitate si apoi sa confirmi acordul tau.